תזונה תואמת לסוג הדם והמוצא
עם סיום לימודי הרפואה הסינית הגעתי לסאן-דיאגו לתקופת השתלמות מקצועית ובמהלכה נחשפתי לראשונה לשיטת תזונה ע"פ סוגי הדם.
בתחילה נראה תיאוריה זו בלתי מדעית והגיונית אך עד מהרה השתכנעתי מפני וידוע שלכל מחלה יש להתאים את סוג המזון הספציפי כפי שבדלקת פרקים אין לאכול עגבנות, פלפלים, חצילים ותפו"א או במונח המקצועי ירקות ממשפחת הסולנים.
דוגמא נוספת אנשים שחורים ואסיאנים שאינם מעכלים לקטוזה (סוכר חלב). בחלוף השנים הקדשתי את עבודת הדוקטורט בנטרופתיה (רפואה טבעית) למציאת שיטת הרזיה ללא תופעות לוואי ובמסגרת זו החלטתי לבחון גם את סוגיית התזונה ע"פ סוג הדם.
למטרה זו רכשתי מכשיר הבודק את השפעת סוגי המזונות על התהודה האנרגטית של הגוף ובאופן הפשוט, המכשיר בודק אילו מזונות מתאימים לאדם ולאילו הוא רגיש. לאחר בדיקת עשרות אנשים נוכחתי לדעת שאכן ד"ר פיטר ג`. די` אדמו צדק אך עם סייגים ספציפיים לכל אדם ע"פ מצבו הבריאותי.
בכתבה זו אנסה להעביר על קצה המזלג את עיקרי תורת תזונה זו.
מבחינים בארבעה סוגי דם בסיסיים והם: A, B, AB ו- O (ל- Rh אין משמעות בשיטת תזונה זו).
חלוקת אנשים לפי סוגי הדם הן למעשה חלוקה לפי קבוצות השתייכות על פי הצופן הגנטי הבסיסי של האדם. גם שיטות רפואה עתיקות ניסו לחלק את האנשים לפי קבוצות השתייכות לדוגמא; הסינים חילקו את האנשים לחמש קבוצות לפי חמשת האלמנטים/פאזות (אש, אדמה, מתכת, מים ועץ) ולכל אחד הגדירו את המאפיינים הגופניים והנפשיים. גם בהומיאופתיה שהיא רפואה מודרנית יחסית רק כ- 200 שנים מנסים לקטלג את האנשים לפי מאפיינים ולטפל בהם.
שיטות אילו הבינו שבני אדם דומים באיברים הפנימיים אך ישנו צופן מסוים ומיוחד שניתן באמצעותו לקטלג את האנשים לקבוצת. לא רק סוג הדם חשוב כי אם גם מוצאו של האדם. מבחינים בשלוש קבוצות של אנשים והם; האפריקני, האסיאני (מלוכסני עיניים) והקווקזי הלא הוא האדם הלבן. בכתבה זו לא נעמוד על ההבדלים ע"פ המוצא מפני ואין הבדל מהותי ברוב המזונות.
ישנם סוגי מזון המכילים חומרים (לקטינים) שאינם מתאימים לאנשים בעלי סוגי דם שונים.
בשיטת התזונה המסורתית מחלקים את המזון לשש קבוצות: לחמים + פסטות + דגנים, ירקות, פירות, בשר + עוף + ביצים, חלב ומוצריו ושמנים.
בדיאטה זו מבחינים ב- 16 קבוצות מזון והם: בשר ועוף, מאכלי ים, מוצרי חלב וביצים, שמנים ושומנים, אגוזים וזרעים, קטניות, דייסת דגנים, לחם ועוגות, ירקות, פירות, מיצים ונוזלים, תבלינים יבשים, תבלינים לחים, תה צמחים, משקאות שונים ודגנים ופסטות.
כל קבוצה חולקה לשלוש קבוצות תועלת: מזונות מועילים, נייטרלי ומזיק. מזונות מזיקים פועלים בגופינו כחומרים רעילים ופוגעים בבריאותינו. מזונות מועילים נספגים בגופינו במהירות ושומרים על משקל נאות. אתחיל עם סוג דם O לא רק בשל העובדה שהספר מתחיל עם סוג דם זה אלא בשל הסיבה שמרבית השמנים הפונים לקבלת עזרה במרפאתי הם בעלי סוג דם O.
סוג דם O
בהתפתחות של האנושות זהו סוג הדם הקדום ביותר. O שייך לאדם המפותח (קרו-מניון) שהחל לצוד בקבוצות ותזונתו היתה מבוססת על בעלי-חיים, גרגירי יער, עלים ושורשים.
ישנם שלושה גורמים התורמים לעליה במשקלם: חומר המכונה גלוטן המצוי בחיטה, תירס, סוגים של קיטניות בעיקר עדשים ושעועית (למעט שעועית לבנה עם נקודה שחורה המכונה לוביה) והגורם האחרון הינו הנטיה לפעילות נמוכה של בלוטת התריס (תת-פעילות Hypothyroidism).
לכן מזונות המעודדים עליה במשקל לבעלי סוג דם O הם תירס, שעועית, עדשים וחיטה. במשפחת הירקות ישנה משפחה המכונה המצליבים. למשפחת המצליבים משתייכים הכרוב, כרובית וכרוב ניצנים בירקות אילו נמצא חומר המעכב את פעולת בלוטת התרים. סוג הלחם היחידי שמותר הוא לחם מחיטה נבוטה כל סוג אחר אסור.
מזונות המעודדים ירידה במשקל הם בעיקר מזונות המכילים יוד כגון: אצות ים ומאכלי ים (דגי-ים). תרד וברוקולי. לבעלי סוג דם O חומציות גבוה בקיבה ולכן הם מעכלים היטב בשר אדום וכבד (אורגני) שהם משתיכים לקבוצת המזונות המטיבים ומעודדי ירידה במשקל. בשל החומציות הגבוהה בקיבה המשקה המומלץ הוא סודה או מים מינרלים. משקאות קלים אינם מומלצים לכול האנשים.
סוג דם A
בהתפתחות של האנושות זהו סוג הדם השני בקדמותו. סוג דם A שייך לאדם הניאוליתי, תקופת האבן החדשה שבה האדם עבר לחקלאות ותזונתו התבססה על גידולים חקלאיים. בניגוד לסוג דם O החומציות בקיבה נמוכה ולכן בעלי סוג דם A אינם רשאים לאכול בשר בכלל ובפרט בשר אדום (בשר חזיר אסור לכול סוגי הדם וכל מוצא). הבשר אינו נעכל היטב והופך לשומן.
מזונות המעודדים עליה במשקלם הם: בשר, מוצרי חלב וחיטה בכמויות. לעומתם מזונות המעודדים ירידה במשקל הם: שמנים צמחיים לא מזוקקים ובעיקר שמן זית, מוצרי סויה הם המועילים ביותר כגון: חלב סויה טרי, גבינת סויה המכונה טופו ופתיתי סויה. הסויה חשוב להספקה סדירה של חלבונים ומינרלים ולשיפור מערכת החיסון של הגוף אשר מהוה את נקודת התורפה בבעלי סוג דם A. ירקות מועילים מאוד מסייעים לעיכול אך האננס הוא החשוב ביותר להגברת העיכול וניצול קלוריות. אסור לבעלי סוג דם זה לאכול מוצרים המכילים חומרים משמרים או צבעי מאכל ולכן המשקה המומלץ הוא מים בלבד וגם שתית סודה אסורה בשל חומציות נמוכה בקיבתם.
סוג דם B
בהתפתחות של האנושות זהו סוג הדם המעיד על איזון. ככל הנראה הוא הופיע באזור הודו ופקיסטן של היום. תפריטם של תושבים אילו מבוסס על חקלאות בע"ח וחקלאות אדמה.זהו הסוג הדם היכול לאכול ממוצרי חלב ללא גרימת נזק (כמובן חלב ללא אנטיביוטיקה והורמונים כלומר חלב אורגני) לגופם.
סוג דם זה יכול לאכול כמעט כל דבר בגלל מערכת עיכול חזקה ומערכת חיסון בריאה.
סוג דם AB
בהתפתחות של האנושות זהו סוג הדם המודרני ביותר אשר נובע משילוב הגזע הלבן בעלי סוג דם A וגזע המונגולי בעלי סוג דם B ולכן סוג דם זה הוא נדיר יחסית. אנשים אילו בעלי כושר הסתגלות הטוב ביותר לסביבתם ולתזונתם. למרות זאת מערכת העיכול רגישה מאוד (מאפיין סוג דם A) אך מערכת החיסונית איתנה (מאפיין סוג דם B).
מזונות המעודדים עליה במשקלם הוא: בשר אדום, מיני שעועית, גרעינים, חיטה, תירם וכוסמת.
מזונות המעודדים ירידת משקל הם: טופו, מאכלי ים, אצות ים , מוצרי חלב, ירקות ואננס.
לא משנה מה סוג דמך עליך להקפיד על אכילה בכמות סבירה בהתאם לצורכי הגוף שלך, להקפיד על פעילות גופנית סדירה ולא לאכול מזונות מתועשים המכילים כימיקלים.
בריאות ואושר, ד"ר תומר.