14 אוג פסוריאזיס
שאלה: אני בת 33 מגיל 16 אני סובל מפסוריאזיס אבלללל רק בשנה האחרונה המחלה החמירה וזאת לאחר דלקות גרון חוזרות במשך השנה האחרונה. ברצוני להוסיף כי עברתי שנתיים מאוד קשות מבחינה נפשית, עם המון תיסכולים ועצבים.לפני כשבועיים בתחלתי בטיפול מונע באנטיביוטיקה 1000 מ"ג ביום עד לעוד שנה. היום אני בהתקף חמור מאוד כל הגוף שלי טיפות של פסוריאזיס. אינני משתמשת בסטרואידים מכיון שאני מפחדת שלאחר שאני אפסיק להשתמש אז הכל יחזור ובדגול. מהו לדעתך הטיפול היעיל ביותר ברפואה המשלימה??? ברצוני להוסיף כי בהיותי בת כחודשיים אושפזתי בבית חולים עקב לרגישות לחלב.
בבית החולים נדבקתי בחיידק "כולי". הייתי מעוניינת לדעת האים יש קשר בין שני המקרים??? יש מזונות של מומלצים בפסוריאזיס?
תשובה: מירב שלום
אולי נתחיל דווקא מהאמצע…טיפול בכדורי סטרואידים אסור בהחלט לחולי פסוריאזיס! וזאת בדיוק מהסיבה שממנה את חוששת, נטילת כדורי פרדניזון (סטרואידים) בקרב חולי פסוריאזיס, אמנם מעלימה כהרף עין כל סימני המחלה (תוך ימים..)אולם עם הפסקת נטילת התרופה, הפריחה והקשקשת חוזרים באופן חמור הרבה יותר!!
מאידך, את כבר בוודאי מבינה ויודעת על בשרך כי כל מחלת חום או זיהום ווירלי, כמו גם בוודאי מצבי דחק נפשי מחמירים גם הם תסמיני המחלה. כך שהמלצתי היא ראשית לנסות ולהירגע. התחילי לעת עתה שימוש במינון גבוה של חומצות שומן מסוג אומגה 3 (במינון פרמקולוגי), אשר יקלו גם על תחושת אי השקט והפסימיות וגם בהחלט מקלים על חלק גדול מתסמיני המחלה. ואולי נסי גם לשלב טיפול שיחתי עם איש מקצוע, ולו כדי לעבור הגל הנוכחי..
בברכה
דר אודי בר
Sorry, the comment form is closed at this time.