חיפוש באתר
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

כמה עובדות על שמן זרעי רימון והשימוש בו בקוסמטיקה

אהבתם? שתפו עם חבריכם

מאת: עידו מגל

 


לפני מספר שבועות היית בתערוכה מקצועית בחו”ל, פגשתי שם אנשים מכל העולם שכולם התעניינו בעיקר בדבר אחד – קוסמטיקה. באחת משיחות העסקים עלה עניין הקוסמטיקה הטבעית, ציינתי בפני מכרתי מספרד שאצלנו בישראל יש התעניינות רבה בקוסמטיקה מרימונים.


 קוסמטיקה מרימונים?? שאלה אותי מופתעת, “כן” עניתי, “רימון, עושה קסמים לעור הפנים” והבאתי כמה עובדות והנה הן לפניכם.


קוסמטיקה ורימונים


בקוסמטיקה משתמשים בחלקי הרימון השונים, שלהם תכונות שונות: מיץ רימונים, מיצוי קליפת הרימון, ושמן זרעי הרימון, כשאפקטיבי מכולם הוא שמן זרעי הרימון, מרכיב נדיר ויקר במוצרי הקוסמטיקה.


 


קיימת משמעות שונה לגמרי לשימוש במיץ רימונים לבין שמן זרעי רימון. מיץ הרימונים, שיש לו ערך רב בשתייה, הינו כמעט חסר אפקטיביות בשימוש חיצוני, בישראל משמשים בו בקוסמטיקה בעיקר לצבע. לעומתו שמן זרעי רימון, הינו המרכיב העשיר ביותר בסגולות בשימוש עבור קוסמטיקה.


 


תפקידו המרכזי של שמן זרעי רימון: מאט תהליכי הזדקנות העור ומשפר את מראה העור.


שזה בעצם כל מה שתעשיית הקוסמטיקה בעולם מנסה לעשות לא? אז הנה יש לנו את זה ממש מתחת לידיים, פרי ארץ ישראלי, ועכשיו ננסה להבין במה ייחודו.


 


ייחודו של שמן זרעי רימון הינו בכך שמכיל ריכוז גבוה ביותר של חומצות שומן המשמשות כאנטיאוקסידנטים, המשקמות את תאי העור, מגינות עליו מפני זיהום ובעיקר מסייעות במניעת הזדקנות מוקמת ומטפלים היטב בקמטים.


 


אוקסידנט –מה??


כן, אנטי-אוקסידנטים. אם טרם נתקלתם במילה אז נסביר בקצרה: גורמים רבים מזיקים לעור וגורמים לקמטים וחוסר ברק, בהם עישון, קרינת שמש, מתח נפשי, חוסר במינרלים ועוד, גורמים אלו נקראים ‘רדיקאליים חופשיים’. חומרים אנטי אוקסידנטים, הנקראים גם נוגדי החמצון,  הינם חומרים הנקשרים לרדיקאלים חופשיים, ומנטרלים את השפעתם ההרסנית.


כאשר תאים של עור מותקפים ברדיקלים חופשיים, מבנה התא שלהם נהרס. כאשר מדובר בגיל צעיר, התאים מתחלפים ומתחדשים במהירות אך עם השנים יופיעו קמטים על העור.


שמן זרעי רימון


אז מה יש בשמן שעושה אותו כל כך מיוחד? בשמן זרעי רימון אורגני אמיתי, קיים ריכוז של 80% לפחות של אנטיאוקסידנטים. התכונות האנטי אוקסידנטיות של הרימון הינן הודות להרכבו הייחודי של זרע הרימון המכיל בין השאר:


 punicic acid (~80%) : palmiticacid (4.8%), stearic acid (2.3%), oleic acid (6.3%), linoleic acid (6.6%).


 


ומה זה אומר?


 הודות לפיוניקיק אסיד, punicic acid (~80%),  שהיא חומצת שומן דחוסה בעלת תכונות ריפוי רבות המהווה את רוב תכולת שמן זרעי הרימון והודות לחומצות שומן האחרות הנמצאות בסינרגיה איתה, עשוי השימוש בהן להאט תהליכי הזדקנות, בשל פעילות אנטיאוקסידנטית חזקה ולשפר את מראה העור.


.


קולגן


אלמנט נוסף הקשור להזדקנות העור מפאת הגיל  הינו הוא הקולגן שהוא חלבון השכיח ביותר בגופנו  – 30% ממשקלו היבש של גוף האדם. הקולגן, רקמת החיבור, תורם גם למראה הכללי בכך שהוא נותן נפח לעור. כאשר אדם מזדקן, הגוף מפסיק ליצר את הקולגן והוא מתחיל להצטמצם, ואז שכבת האפידרמיס מצטמקת, דבר שגורם לקמטים, מכיוון שהעור נשאר באותו גודל, צריך להקיף פחות נפח.


 


איך מזהים שמן רימון אמיתי?


 


ישנם שלושה סימנים ברורים  לזיהוי:


שמן ללא ריח


שמן סמיך ואינו נוזל בקלות


צבעו צהוב זהב צלול


 


בשמן זרעי הרימון של חברת מוצרי הקוסמטיקה הטבעית LAVIDO ישנו ריכוז של 80% של אנטי-אוקסידנטים. שמן זרעי רימון אורגני טהור, משמש רכיב עיקרי במוצרי הקוסמטיקה של LAVIDO .

אהבתם? שתפו עם חבריכם

ראיתם משהו בכתבה שמעניין אתכם, רוצים מידע נוסף? רשמו את המייל שלכם כאן למטה או שלחו אלינו פנייה - לחצו כאן לפנייה

בעצם פנייתך והרשמתך אלינו אתה מאשר בזאת כי אתה מסכים למדיניות הפרטיות שלנו ואתה מסכים לקבל מאיתנו דברי דואר כולל שיווק ופרסום. תמיד תוכל להסיר את עצמך מרשימת הדיוור או ע"י פנייה אלינו או ע"י על לחיצה על הקישור הסרה מרשימת הדיוור אשר נמצא בתחתית כל מייל שיישלח אליך. למדיניות פרטיות לחץ כאן. אם אינך מסכים אנא אל תירשם אלינו, תודה.

INULIN

בריאים לחיים המפתח
,ימים ולאריכות יותר
,לכולם ממליץ FDA
ויצמן במכון חוקרים
...ממליצים העולם וברחבי בטכניון

לפרטים נוספים