Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

כיצד חיידקי מעיים עשויים לתרום לאריכות ימים?

אהבתם? שתפו עם חבריכם

כיצד חיידקי מעיים עשויים לתרום לאריכות ימים?

• החוקרים בחנו את המיקרוביום (אוכלוסיית חיידקי המעי) של בני מאה מיפן ומסרדיניה.
• הם מצאו כי לבני המאה יש חיידקים ווירוסים מגוונים יותר במעיים מאשר לעמיתיהם הצעירים.
• הממצאים מצביעים על כך ששיפור חיידקי המעי ומגוון הנגיפים עשוי להגדיל את תוחלת החיים הבריאה.

 

המיקרוביום האנושי מוגדר כאוסף של מיקרואורגניזמים ונגיפים החיים בגוף האדם.

מחקרים מראים כי הרכב מיקרוביום בריא הוא המפתח לבריאות האדם.
מחקרים גורסים גם כי למיקרוביום המעי יש תפקיד מכריע בתהליך ההזדקנות. לדוגמה, מחקרים מראים כי מיקרוביום המעי הבריא בן המאה עשיר בחיידקים שעשויים לקדם הזדקנות בריאה על-ידי מניעת זיהומים והשראת הומאוסטזיס של המעי.
אמנם חיידקי המעי ידועים בהשפעתם על הבריאות הכללית, אבל פחות מחקרים בדקו את ההשפעות של נגיפי מעיים — הידועים בשם "וירום" — על הזדקנות האדם.
מחקרים מסוימים מראים כי וירוסים המכונים בקטריופאג'ים נקשרים לחיידקים במעיים ומשפיעים על פעילותם. במקרים מסוימים, הם עשויים לשפר את תפקוד החיידקים על ידי שיפור חילוף החומרים שלהם.
ככל שבני המאה הפחיתו את הרגישות למחלות ולזיהומים הקשורים לגיל בהשוואה לאנשים צעירים, הבנה טובה יותר של מה שמייחד את המיקרוביום שלהם יכולה לסייע בפיתוח אסטרטגיות המקדמות הזדקנות בריאה.

פורסם באתר Nature למחקר…

 

לאחרונה, חוקרים השוו את וירום (נגיפי מעיים) המעיים של בני המאה היפנים לזה של צעירים בני 18 ומעלה, ומבוגרים בני 60 ומעלה.
הם מצאו כי לבני המאה היו וירומאים מגוונים יותר מאשר לצעירים יותר במחקר. המחקר פורסם בכתב העת Nature .
ד"ר ג'יי ווס אולם, אנליסט משאבים מדעיים ביואינפורמטיים ומומחה לנתונים ביו-רפואיים במכונים הלאומיים לבריאות, שאינו מעורב במחקר, אמר ל- Medical News Today:
"למרבה הפלא, נמצא כי רבים מבני המאה היו למעשה בעלי סטטוס מיקרוביום ווירום הרבה יותר יעילים מאשר כמה נבדקים צעירים. וכאשר סימביוזה זו יעילה יותר, הגוף מסוגל להגביר מאוד את יכולתו להתנקות ולחדש את עצמו.

 

מדוע מיקרוביום המעי חשוב?

לצורך המחקר אספו החוקרים נתוני דגימות צואה ממחקרים יפניים וסרדיניים, כולל 195 בני מאה, 133 מבוגרים ו-61 צעירים.
הם השתמשו בגישת גילוי וירום כדי לזהות וירוסים בנתוני הדגימה. בסך הכל, הם זיהו 4,422 וירוסים, כולל 1,746 שלא תוארו קודם לכן.
לאחר ניתוח נוסף, הם מצאו כי לבני המאה היו חיידקי מעיים ווירומאים מגוונים יותר מאשר עמיתיהם הצעירים. היו להם גם רמות גבוהות יותר של חיידקי מעיים ונגיפים.
"מצאנו מגוון ביולוגי גדול גם בחיידקים וגם בנגיפים חיידקיים אצל בני המאה. גיוון מיקרוביאלי גבוה נקשר בדרך כלל לבריאות מיקרוביום המעי. ואנחנו מצפים שאנשים עם מיקרוביום מעיים בריא יהיו מוגנים טוב יותר מפני מחלות הקשורות להזדקנות", אומר ד"ר יואכים יוהנסן, חוקר פוסט-דוקטורט במרכז נובו נורדיסק לחקר חלבונים באוניברסיטת קופנהגן, המחבר הראשון של המחקר, בהודעה לעיתונות.
תינוקות נוטים להיות בעלי רמות גבוהות של וירוסים המשכפלים באופן פעיל שהופכים במהרה רדומים עם המעבר לבגרות. עם זאת, החוקרים מצאו כי לבני המאה היו רמות גבוהות יותר של וירוסים משכפלים באופן פעיל מאשר למבוגרים צעירים יותר – אם כי לא ממש כמו תינוקות.

 

הפעילות המוגברת של הווירום והמגוון במיקרוביום בן המאה, ציינו החוקרים, המשיכו להגביר את היכולת המטבולית של חיידקים, הקשורה ליתרונות בריאותיים.
הם ציינו, למשל, כי מטבוליזם גבוה יותר של גופרית – כפי שניתן לראות אצל בני המאה – קשור להגנה מוגברת מפני פתוגנים אירוביים.
"למדנו שאם וירוס מבקר חיידק, הוא עשוי דווקא לחזק אותו. הנגיפים שמצאנו אצל בני המאה היפנים הבריאים הכילו גנים נוספים שיכלו להגביר את החיידקים. למדנו שהם הצליחו להאיץ את הטרנספורמציה של מולקולות ספציפיות במעיים, מה שעשוי לייצב את פלורת המעי ולנטרל דלקת", אומר ד"ר יוהנסן.
"הגוף שלנו הוא סימביוטים במהותו"
ד"ר אולם ציין כי וירום מעיים מגוון משפר את תפקודי ניקוי הרעלים של חיידקי המעי. הוא אמר: "קבוצות הנבדקים עם מגוון רחב יותר של זני פאגים ווריאנטים נראו מצוידים טוב יותר בביצוע מגוון רחב יותר של עיבוד ביוכימי, למשל, בהשגת שלבי מפתח במטבוליזם של סולפטים".
"ישנם גורמים אחרים במשחק, למשל, הבקטריופאג'ים היו טובים יותר בהגברת העיבוד הביוכימי כאשר הם עברו ממה שנקרא ליזוגני למצב ליטי. אבל אין ספק שגם המגוון העצום של הפאגים משחק תפקיד", הוסיף.
ד"ר אולם ציין כי הממצאים מדגימים את הקשר בין מערכת העיכול לבין הכבד האנושי, המסיר תוצרי לוואי מטבוליים רעילים מגופנו באמצעות מערך מורכב של מערכות.
"למרות שזה לא משהו שאנחנו מודעים אליו בדרך כלל, הגוף שלנו הוא סימביוטים במהותם – שמירה על מערכת יחסים מועילה הדדית עם מערכת אקולוגית עצומה של חיידקים ווירוסים במערכת העיכול שלנו. מערכת העיכול שלנו מספקת להם בית, והם מסייעים למערכת העיכול שלנו בכך שהם מסייעים בנטרול חומרים שעלולים לפגוע בגופנו", הוסיף.

אהבתם? שתפו עם חבריכם

ראיתם משהו בכתבה שמעניין אתכם, רוצים מידע נוסף? רשמו את המייל שלכם כאן למטה או שלחו אלינו פנייה - לחצו כאן לפנייה

    בעצם שימושך בכלי כלשהו באתר טבעלייף כולל מחשבון הקלוריות וכולל פנייתך והרשמתך אלינו אתה מאשר בזאת כי אתה מסכים למדיניות הפרטיות שלנו ואתה מסכים לקבל מאיתנו דברי דואר כולל שיווק ופרסום. תמיד תוכל להסיר את עצמך מרשימת הדיוור או ע"י פנייה אלינו או ע"י על לחיצה על הקישור הסרה מרשימת הדיוור אשר נמצא בתחתית כל מייל שיישלח אליך. למדיניות פרטיות לחץ כאן. אם אינך מסכים אנא אל תירשם אלינו, תודה.

    INULIN

    בריאים לחיים המפתח
    ,ימים ולאריכות יותר
    ,לכולם ממליץ FDA
    ויצמן במכון חוקרים
    ...ממליצים העולם וברחבי בטכניון

    לפרטים נוספים

    דילוג לתוכן