טיפול בערמונית ללא פגיעה בגודלו של הפין
ממחקרם של חוקרים מאוניברסיטת מיאמי שבפלורידה עולה כי כריתת בלוטת הערמונית על רקע גידול ממאיר אצל גברים מעל גיל 50 מובילה לקיצור של אבר המין הזכרי. גברים אשר עברו את הכריתה עקב גידול ממאיר דיווחו על צמצום גודלו של הפין במצב רפוי ומתוח. בימים אלה מכניס בי"ח אסותא שיטת טיפול חדשה לטיפול בגידול הממאיר. השיטה מבוססת על החדרת גרגירים רדיואקטיביים אל תוך רקמת הערמונית אשר מונעת את הצורך בכריתת הערמונית ובכך נמנע קיצור גודלו של הפין ופגיעה בתאים בריאים. בתגובה מסביר פרופ` מצקין, אורולוג מומחה המבצע את הטיפול, כי "הטיפול בגריגירים רדיואקטיביים בסרטן הערמונית מונע את הצורך בניתוח כריתה ולכן בנוסף ליתרונות של טיפול ללא אשפוז כלל, ללא קטטר בשופכה ופגיעה יחסית קטנה בנושא המיניות, אין בכלל קיצור של הפין. ניתן לראות בזה יתרון נוסף של השיטה".
המידע לגבי השינוי בגודל לאחר הניתוח הוא חדש יחסית ויש לשער כי גברים רבים לא הוזהרו מכך בעבר. ברוב המקרים מדובר בהבדלי גודל קטנים. עם זאת, בקרב 20 אחוזים מהמשתתפים במחקר גודל הפין קטן בלפחות 15 אחוז. לדברי עורך המחקר ד"ר מארק ס. סולוואי יש להתריע בפני המטופלים הזקוקים לניתוח כי איבר מינם יקטן לאחריו. "יש ליידע גברים שזה אחד הסיכונים כדי שיהיו מוכנים לכך", אמר.
ברכיתרפיה – טיפול באמצעות השתלת גרגירים רדיואקטיביים לרקמת הגידול
בשיטה זו מוחדרים גרגירים רדיואקטיביים, הקטנים מגרגר אורז, לרקמת הערמונית. הם משחררים כמות קטנה של קרינה ומפיצים אותה במשך כמה חודשים. רק נפח קטן של רקמה מקבל קרינה מסביב לכל גרגיר ולכן רק קרינה מועטה מאד מגיעה לרקמה בריאה מסביב. כך נמנעת פגיעה באיברים הסמוכים ואפשר לתת לחולה קרינה גדולה יחסית, כמעט פי שניים מקרינה חיצונית רגילה.
הפעולה מבוצעת בחדר ניתוח, תחת בקרה של מכשיר אולטראסאונד, בהרדמה אפידורלית או כללית וללא חתך ניתוחי. היא אורכת זמן קצר ואינה מחייבת אשפוז. בתוך ימים ספורים יכול המטופל לחזור לעבודתו ללא כל הגבלות. מאחר שהקרינה אינה עוברת דרך רקמות, למעט מילימטרים ספורים, הקרנתה לאנשים הסובבים את החולה היא אפסית והחולה אינו מוגבל במגעים עם אנשים אחרים, למעט נשים הרות וילדים קטנים בגיל הגדילה. שיטת טיפול זו מהווה חלופה יעילה ונוחה לשתי השיטות המסורתיות: ניתוח לכריתת בלוטת הערמונית וקרינה חיצונית.
לדברי פרופ` חיים מצקין: "כמנתח המציע את הטיפולים השונים הכוללים ניתוח וברכיתרפיה, אני ער להעדפת הברכיתרפיה על-ידי החולים. זאת עקב הנוחות הכרוכה בשיטה זו, זמן ההתאוששות הקצר שהיא מצריכה והטענה שהיא כרוכה בפחות תופעות לוואי קשות במערכת התפקוד המיני והשתן."
מדי שנה מתגלים בישראל כ- 1,600 מקרים חדשים של סרטן הערמונית. המחלה מופיעה לרוב אצל גברים מעל גיל חמישים ושכיחותה עולה עם הגיל. סרטן זה הינו השכיח ביותר בקרב גברים ואחד מכל עשרה עלול ללקות בסרטן מסוג זה. מאחר ומדובר במחלה בעלת אחוזי תמותה נמוכים מאד, רוב החולים חיים שנים רבות ולכן בכל זמן נתון יש בישראל אלפי חולים במחלה.
באדיבות: בית חולים אסותא 03-5201507, 1-800-277-822