14 אוג ויטמין B3
שאלה: אני לומדת שנה שניה תזונה טבעית
והמורה שלי לתזונה – אורתומולקולרית המליץ בחום לכל הכיתה לקחת ויטמין B3 כל בוקר על בטן ריקה עם שתיה חמה…
היום בבוקר החלטתי לנסות את המלצת המורה – בבוקר על קיבה ריקה עם שתיה חמה…. מה שעבר עלי היה טראומתי לחלוטין. הרגשתי שריפה בבטן, גלי חום בגוף ברמת רתיחה ופריחה בגוון סגול כן כן על הפנים וכמובן שלשולים.
אותו מורה מאמין פנטי בצריכת כמויות גדולות של ויטמ` ומינר`
ואף דרש מאיתנו להכין עבודת סמסטר בה אנו לוקחים חבר/ה ומטפלים בו/ה באופן תיאורטי ע”י מתן תזונה,ויטמ`,מינר`,ותוספי מזון במינונים גבוהים – טיפוליים.
השאלה הנשאלת- איך אני יכולה להכין עבודה בה אצטרך לתת מינונים גבוהים למטופל (היום תיאורטי – מחר ממשי) לאחר ניסיון קשה שעבר עלי הבוקר ועוד שאני לא מאמינה במתן כמויות עצומות כדי למנוע מחלה.
אז להגיש עבודה שבעצם תרצה את המורה ואת גישתו ואותי לא……
אודה לך על תגובתך לעניין זה מאוד חשוב לי
תודה
מיכל
תשובה: מיכלי שאלה מענינית!
שימי לב,ושימו לב גם שאר הגולשים.רפואה אורתומולקולרית היא זרם שולי ברפואה,אשר לא עמד תמיד במבחן ההוכחה.זרם זה מדבר אכן על כמויות פרמקולוגיות של וויטמינים(כמויות ענק).הגישה המרכזית כיום ברפואה,גישה אשר זכתה לתימוכין רבים מצד המחקר המבוסס,אינה מאמינה כי כמויות ענק של וויטמינים הן בחזקת תרופה לכל.הגישה המרכזית כיום טוענת כי ניתן לשלב תוספי מזון,שכוללים גם מינרלים,חומצות שומן וכמובן גם צמחי מרפא מסוימים שנמצאו יעילים במחקרים מבוססים כטיפול במחלות ומצבי חוסר ספציפיים.בקיצור,תלמדי ממבן הזמן,רפואה אורטומולקולרית צצה לה איפשהו בשנות ה-70,ומעולם לא הצליחה לעבור את מבחן ההוכחה.היא די “פאסה” למען האמת.ובאשר לבדוק על עצמך את תופעות הלוואי הקשות המתלוות לשימוש בכמויות ענק של ניאצין-תמוה בעיני ובוודאי לא הכרחי.
בברכה
דר אודי בר
Sorry, the comment form is closed at this time.