הכל אודות הורמון הגדילה. כתבה שלישית ואחרונה.
לחץ כאן לקריאת כתבה שנייה – לחץ כאן לקריאת כתבה ראשונה
כמו ביחס לכל תרופה, גם הטיפול בהורמונים סינתטיים צריך להיעשות במתינות ובזהירות.
לדעתי, בארצות הברית נעשה בו שימוש מופרז ולא מושכל.
שימוש ארוך טווח ובכמויות גדולות עלול לגרום בסופו של דבר לנזק יותר מאשר תועלת.
ההשפעות השליליות של שימוש מוגזם בהורמון הגדילה הן עלייה בלחץ הדם, צמיחת שדיים אצל גברים, בעיות בתעלות שורש כף היד, מחלת הפרקים ארטריטיס, התעבות מיתרי הקול, אוסטאפורוזיס ועוד.
יש חוקרים שאף חוששים כי ההורמון מאיץ גידול תאים במקרה של תאי סרטן ממאירים, למרות שעד כה לא נתגלה קשר ישיר בין השניים.
מסיבות אלו צדק משרד הבריאות בארץ כשאסר את השימוש בהורמון הגדילה בטיפולים לעיכוב תהליכי ההזדקנות, והתיר את השימוש בו רק בילדים עם בעיות גובה. ואכן, השימוש בהורמון זה בבעיות גדילה מקובל ואף יעיל ביותר !.
התומכים בשימוש בהורמון טוענים כי יש לבסס את הטיפול על התאמה אינדיבידואלית של כמות החומר לאדם, לאחר בדיקות יסודיות, כמובן, ובהשגחה רפואית במשך כל תקופת הטיפול.
מניסיוני כרופא העוסק בעיכוב תהליכי ההזדקנות, לעתים תוספת של הורמונים אחרים מעלה את רמת הורמון הגדילה.
אלטרנטיבה חלקית בלבד וזולה יותר לטיפול זה, המיועדת לגברים בלבד, היא תחליף טסטוסטרון.
תחליף טסטוסטרון משפיע רק על חלק מהתפקודים, כמו התפקוד המיני, כמות הזירמה, מסת השריר, שיפור העור וכולי.
עד כאן אודות הורמון הגדילה.
בברכה, פרופ` רפי קרסו