הכל אודות הורמון הגדילה – כתבה ראשונה בסדרה
הורמון הגדילה (Human Growth Hormone – HGH) הוא הורמון שגופנו מייצר כשאנו צעירים, ככל שאנו מזדקנים הוא מייצר אותו פחות, כמעט עד היעלמות.
הורמון הגדילה אחראי על צמיחתנו. עד גיל מסוים הוא גורם לנו לצמוח לגובה – עד גיל ההתבגרות באופן איטי יותר, בגיל ההתבגרות במהירות רבה יותר.
כל מחקר שנעשה לגבי שימוש בהורמון HGH סינתטי הוסיף עוד נתון לרשימת היתרונות של השימוש בו.
רשימת יתרונותיו כוללת שיפור בתחושה הכללית, תפוקת לב משופרת, הגמשת מערכת כלי הדם, שיפור תפקודה של מערכת החיסון, שיפור במערכת חילוף החומרים, הגברת יכולת עמידה במאמץ, עור צעיר ועבה יותר, עצמות חזקות, החלמה טובה של הרקמות לאחר ניתוח או פציעה, רמת אנרגיה גבוהה, שיפור בביצוע המיני, שיפור בפעולת הלב והכליות, התחדדות הראייה והזיכרון, גדילה מחדש דל איברים שנוטים להתכווץ עם הזמן (טחול, כבד, כליות והבלוטות), הורדת לחץ דם וכולסטרול, שיפור בתפקוד הריאות, שיפור סיבולת לב – ריאה, המסת שומנים ובניית שרירים, שיפור פעילות הכבד, מניעת סוכרת, הפחתה בקימוט העור ובצלוליטיס, צמיחה מהירה יותר של שיער וציפורניים, שיפור ביכולת השינה, ובקיצור – בריאות כללית טובה יותר.
הורמון הגדילה משפיע לטובה גם על תפקודי המוח – הוא מעלה את רמת האנרגיה השכלית, משפר את מצב הרוח מכיוון שהוא פועל נגד דיכאון, עצבנות ומתחים, משפר את יכולת הריכוז, את הביטחון העצמי ואת היכולת הקוגניטיבית (השכלית)
הורמון הגדילה מסייע להתגברות על בעיות מוח ועצבים: הוא מתקן ומחבר מחדש נתקים עצביים, משפר פעילות עצבית, מוטורית בחוט השדרה ומסייע לטיפול במחלת האלצהיימר, הוא משפר את התפקוד המיני ומונע אחוז מסוים של מקרי אין אונות (אימפוטנציה)
תפקידו העיקרי של הורמון הגדילה הוא לסייע לעצמות להתארך ולהתרחב כך שנגדל, נאריך את גפינו ונחזק את עצמותינו, הוא חיוני לחילוף החומרים של שומנים וסוכרים, וליצירה ובנייה של חומצות אמינו.
תפקיד נוסף של הורמון הגדילה הוא להעביר חומרי מזון לעצמות, לשרירים ולרקמות, וליצור ולבנות את הקולגן – רקמת החיבור שאחראית לגמישות העצמות והעור.
בצעירותנו, הורמון הגדילה, כמו הורמונים אחרים, מופרש בכמויות גדולות שמגיעות לשיאן באמצע שנות העשרים, ומכאן ואילך הכמות פוחתת והולכת, עד שבסביבות גיל 60 הגוף מקבל רק כ – 15 עד 20 אחוז מכמות ההורמון שהופרשה בעבר.
כפי שאמרנו, גוף האדם מייצר כמות קבועה של הורמון הגדילה בכל גיל. הכמות פוחתת עם השנים, אך ניתן להעלות באופן טבעי את כמויות ההפרשה הטבעית שלו על ידי חומרים המעוררים ומגרים את יצירתו באופן טבעי. חומרים אלה נקראים פרקורסורים – Precursors, והם חומרי הבניין שמהם הגוף מייצר את ההורמונים.
על כך, אספר בכתבת ההמשך בפעם הבאה.
עד אז להתראות,
שלכם, פרופ` רפי קרסו