Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

היפריקום – התקווה החדשה נגד דיכאון

אהבתם? שתפו עם חבריכם

היפריקום – התקווה החדשה נגד דיכאון

מאת : ד"ר סטיבן פולדר


כולם מדברים על היפריקום (פרע) התקווה החדשה נגד דיכאון.
דיכאון הוא כנראה הסימפטום הנפוץ ביותר בעולם המודרני. נראה שזהו החיסרון של דרך החיים המודרנית, אחד המחירים שאנו משלמים על הקצב חסר הרחמים שבו אנו חיים.

תמיד היה קשה לטפל בו באופן רפואי. יש תרופות מודרניות, נוגדות דיכאון, אך להן תופעות לוואי חמורות, ורופאים מהססים לרשום אותם במקרים של דיכאון שאיננו חריף, או לטיפול בהתקפים מזדמנים של דיכאון. פירוש הדבר הוא שבאותם מקרים יאמר לך הרופא " לחייך ולהחזיק מעמד", או להתעמל יותר. כאן נכנס לתמונה ההיפריקום (פרע).

הפרע או ליתר דיוק HYPEICUM PERFORATUM הוא השם הלטיני לצמח St. John`s Wart עשב מרפא מרכזי המוכר מאז ימי קדם ברפואה היוונית, אירופית וערבית. השם היפריקום בא מן המלה היוונית ל"העלאת שדים" או כפי שהיינו אומרים היום, "מרומם רוח". זהו צמח רב שנתי בעל עלים קטנים רבים על גבעול ירוק. הוא פורח בקיץ, בשפע פרחים צהובים על גבעולים מתפצלים ויוצר סלסלת פרחים צהובה. קרוב משפחה ידוע של St. John`s Wart הוא חבצלת השרון.

מדענים באירופה החלו לבחון את הפרע מאחר שהיו מודעים לספרים העתיקים שתיארו אותו כתרופה למחלות עצבים שונות. במחקרי מעבדה גילו המדענים שהשפעותיו של הפרע על המוח דומות מאוד לאלו של כמה תרופות אנטי – דיכאוניות מודרניות. נראה גם שהוא עוזר לחיות להיות פעילות יותר, פחות אגרסיביות ועם זאת יותר רגועות, למשל כשהושמו בסביבה בלתי מוכרת. זה הוביל לניסויים קליניים, ועד היום פורסמו שלושים מחקרים קליניים, שהפכו את הפרע לאחד הצמחים הנחקרים ביותר.

הפרע הוריד באופן עקבי את רמות הקדרות, הייאוש, נדודי השינה, הפחדים, העצבנות וסימפטומים דומים של דיכאון, והשפעתו היתה טובה כזו של תרופות קונבנציונליות כמו אימיפרמין, שהן חזקות ורעילות הרבה יותר. המגזין היקרתי BRITISH MEDICAL JOURNAL סקר את כל המחקרים שהיו בנמצא, ואישר את השפעת הפרע, תוך הדגשת העדר תופעות הלוואי בשימוש בו.

לא קשה לחזות את התוצאות. בן לילה הפך ההיפריקום לאחת התרופות הנמכרות ביותר בבתי המרקחת באירופה. הוא כבש את אירופה בסערה, ומיליוני אנשים רגילים החלו ליטול אותו כדי להתמודד עם דיכאון קל ובינוני. החדשות התפשטו אל מעבר לאוקיינוס, וכעת ההיפריקום הוא הצמח המדובר ביותר באמריקה, ומכירותיו בבתי הטבע כמו גם בבתי המרקחת מתחרות ברבי המכר המסורתיים, כמו ג`ינסנג ושום.

אך התופעות האנטי – דיכאוניות אינן הסיבה היחידה שבגללה מגיע ההיפריקום לכותרות. הוא גם אחד הצמחים האנטי – ויראליים העיקריים בשוק, ונעשה בו שימוש במיוחד בחולי איידס. הבדיקות הקליניות ובדיקות המעבדה התומכות בהן נערכו בעיקר במכון ויצמן ברחובות, שם נבדקו הן צמח ההיפריקום והן אחד ממרכיביו האקטיביים העיקריים, המכונה היפריצין. מחקרים קליניים עומדים להתבצע בנוסף, למרות שהבעיה כאן היא שחולי איידס משתמשים בתרופות, דיאטות ואמצעי הבראה כה רבים ושונים, עד שקשה לדעת מה מהם עוזר.

תכשיר מיוחד המוכן מן הפרע משמש גם לכוויות ולדלקות עור. תכשיר זה מיוצר על ידי השריית העלים בשמן, ואז מריחת שמן זה. בדרך זו מעורבת קשת אחרת של מרכיבים אקטיביים, שלהם השפעות אחרות מאלו שפורטו לעיל. ברור לעין שלצמח זה יש פוטנציאל גדול, ועוד נשמע עליו רבות.

לקוח מ"על עלים – בטאון לצמחי מרפא". תורגם ע"י עדי יותם
אהבתם? שתפו עם חבריכם

ראיתם משהו בכתבה שמעניין אתכם, רוצים מידע נוסף? רשמו את המייל שלכם כאן למטה או שלחו אלינו פנייה - לחצו כאן לפנייה

    בעצם שימושך בכלי כלשהו באתר טבעלייף כולל מחשבון הקלוריות וכולל פנייתך והרשמתך אלינו אתה מאשר בזאת כי אתה מסכים למדיניות הפרטיות שלנו ואתה מסכים לקבל מאיתנו דברי דואר כולל שיווק ופרסום. תמיד תוכל להסיר את עצמך מרשימת הדיוור או ע"י פנייה אלינו או ע"י על לחיצה על הקישור הסרה מרשימת הדיוור אשר נמצא בתחתית כל מייל שיישלח אליך. למדיניות פרטיות לחץ כאן. אם אינך מסכים אנא אל תירשם אלינו, תודה.