ההשפעה של מאכלי סויה על חולי סוכרת מסוג 2 הסובלים מהשמנה:
ההשפעות על הירידה במשקל, חילוף החומרים ו-
C-reactive protein.
חולי סוכרת רבים סובלים מהשמנה, ומציאת פתרונות דיאטטיים עבורם, מהווה אתגר למומחים בתחום התזונה. מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה ערך השוואה בין ההשפעה של תפריט עשיר בסויה על חולי סוכרת מסוג 2, לעומת ההשפעה של הדיאטה המומלצת על ידי האגודה האמריקאית לסוכרת. תוצאות המחקר התפרסמו בגיליון מרץ 2005 של כתב העת European Journal Of Clinical Nutrition.
המחקר ערך 12 חודשים, והשתתפו בו 104 נבדקים. מתוצאות המחקר עולה כי שיעור הירידה במשקל בקרב הנבדקים שאכלו תזונה עשירה בסויה, היה גדול באופן משמעותי, בהשוואה לנבדקים שניזונו מהדיאטה המקובלת של חולי הסוכרת. לאחר 6 חודשים, רמת הסוכר בדם ( בצום) של צרכני הסויה הייתה נמוכה יותר, אך לאחר 12 חודשים, לא נרשם הבדל בין 2 הקבוצות ברמות הסוכר. גם רמות ההמוגלובין המסוכרר של צרכני הסויה השתפרו, לעומת הקבוצה השנייה, וחלק מהם אף הצליח להפחית את מינון התרופות.
בנוסף, החוקרים מצביעים על ההשפעה החיובית של מזונות מסויה על מדד ה- C-reactive protein, שקשור לתהליכים דלקתיים בגוף. בקרב החולים שניזונו מתפריט עשיר בסויה, נרשמה ירידה של 26.3% ברמת ה- CRP לאחר 6 חודשים, ו-25%, לאחר 12 חודשים.
מסקנת החוקרים הייתה כי לתזונה עשירה בסויה יש השפעה חיובית משמעותית על מצבם הבריאותי של חולי סוכרת מסוג 2.
בברכה,
ליאת פלן – לברטובסקי (MA)
"קונטקסט – הוראת אנגלית, תרגום ושירותי מידע"