14 אוג הגדלת חזה
שאלה: שלום ד"ר אודי בר.
אני בת 20 , חולת סקלרודרמה. המחלה נמצאת כבר שנתיים ברמיסיה, ופגעה בעיקר בראות ובוושט וכן בהתפתחותי הגופנית, אך לא באופן משמעותי. אני בעלת חזה מאוד קטן ולאחרונה נתקלתי במודעה שמבטיחה הגדלת חזה במידה אחת עד שתיים למי שתיקח טבליות המורכבות מהחומרים הבאים:
אלפלפא, דיבשה, חוטמית, בזיליקום, שומר, בבונג, אניס, שינן, שיבולת שועל, חיטת בר, שעורת בר, חומצות שומן וויטמינים ומינרלים. במודעה נטען כי חומרים אלו מזינים את הרקמות בחזה ומקנות לו נפח וגמישות. עוד נטען כי נוספים גם תחליפי הורמונים המאפשרים לחזה לגדול – COUMRIN DERIATIVES, MELILOTIN DIHYLROCOUMRIN ומכילים חומרים פלבנואידים.
אני מניחה שהחומרים שציינתי לא יזיקו לי וייתכן שגם לא יעזרו. אך שאלתי היא אם בהתחשב בעברי הרפואי ובנסיגת המחלה- האם משהו מהנ"ל יכול לפגוע בי בריאותית, בהווה או בעתיד? וכן האם אכן מדובר במרכיבים אשר מזינים את הרקמות בחזה, מעודדים את בלוטות החלב שבחזה וכתוצאה מכך החזה מקבל נפח וגודש, כפי שנטען?
אודה להתייחסותך.
תשובה: יעל שלום
שלא תעזי ליטול את תוסף המזון הנל.
הוא מכיל אלפאלפא אשר מהווה מקור עשיר לפיטואסטרוגנים היכולים להחריף את מחלתך.
אם כי ישנם דווחים בספרות כי תוספת אסטרוגן אינה מזיקה לסקלודרמה. מאחר ובכל זאת קיים סיכון סביר ומחלתך הא קשה ומסוכנת,אני ממליץ בחום לא להסתכן.
בברכה
דר אודי בר
Sorry, the comment form is closed at this time.