14 אוג גמילה מSSRI
שאלה: יש לי שאלה כללית שבשום מקום אני לא מוצאת עליה מענה:
מה אחוזי ההצלחה בגמילה מכדורים נגד דיכאון? אני מטופלת ברסיטל(אחד ביום) כבר שלושה חודשים והבנתי שזמן הטיפול המינימלי הוא 9 חודשים עד שנה. בכל הפורומים יש סיפורים של אנישם שהפחיתו כמויות או נגמלו מהכדורים וחווים חרדות אף חזקות יותר מאלו שהיו בהתחלה והתשובה עבורם היא שעליהם לחזור לכדורים.
השאלה האם זה עובר?
אני לא אדם חרדתי וההתקף הראשון נמשך שבוע וארע לפני 4 חודשים בגלל משבר בחיים האישיים, אני גם הולכת לפסיכולוגית ועושה הכל by the book השאלה האם באמת אפשר להיגמל מהכדורים האלו ולחזור למצב בו הגוף מייצר סרוטונין לעצמו ולא זקוק לעזרה חיצונית
האם יש מצב שהגוף לא יצליח לחזור לייצר לעצמו סרוטונין באותן כמויות?
אודה לך אם תוכל לומר מהם אחוזי ההצלחה והיכן ניתן לקרוא מחקרים/מאמרים בנושא הגמילה.
תודה רבה!
תשובה: שלום רב לך מיכל,
מאחר וקיימים סוגים שונים של דיכאון אני סמך על הרופא שרשם לך את תרופת הרסיטל כי אכן לדעתו זו התרופה המתאימה לך.
גמילה מתרופה היא תהליך שצריך להעשות בצורה מבוקרת . נושא הסרוטונין עדיין לא מוצה עד תום וישנן דעות רבות ושונות לגביו.
באשר לשאלתך לגבי חומר בנושא אני מציע לך לקרוא בנושא הדיכאון בגוגול .
מחקרים הוכיחו כי טיפול תרופתי מתאים + פסיכותרפיה יכולים לגרום לשיפור משמעותי ולעיתים דילול מבוקר של השימוש בתרופה עד להפסקתה .
בהצלחה
ד"ר יגאל גליקסמן
Sorry, the comment form is closed at this time.